Brèves informations

Waarom deze opleiding volgen?
Onze bedrijven, sectoren en markten zijn in volle evolutie. INNOVATIE is een must. Leadership of tomorrow is een added value, vandaag. Deze 8-daagse Academy opleiding biedt u het juiste uitgebreide referentiekader en plaatst u in het centrum van de leerervaring. Academische methodieken en praktische uitwerkingen, gegeven door Senior Executive Trainers, vormen samen een perfecte balans waarbij de focus van de opleiding ligt op uw ervaringen en uw noden, een effectieve output, dit tijdens én na de opleiding. Deze opleiding is een duurzame investering en uniek in zijn aanpak in Vlaanderen.

Voor wie is deze opleiding?​
Voor Management: CEO, COO, CFO, Managing Director, Marketing Director, HR Director, …

Inhoud
De 8-daagse Executive Leadership of tomorrow opleiding bestaat uit 3 modules van 2 dagen en 2 afzonderlijke terugkomdagen verspreid over +/- 6 maanden tussen mei en november 2017. De Executive trainer bouwt samen met u de brug van module naar module.

Module 1 (4 - 5 mei): Basis leiderschapsvaardigheden
In module 1 gaan we samen van start met de basisprincipes. We bestuderen de verschillen tussen macht en gezag, de balans tussen geluk en geld, op corporate level én persoonlijk level. Het relationele aspect, de niet verbale communicatie, het PPP-model. We bestuderen ook gedragingen en impact van types motivatie en we nemen een eerste aanzet tot situationeel leidinggeven.

Module 2 (15 - 16 juni): Leiding geven = opleiding geven​
In module 2 gaan we dieper in op het situationeel leidinggeven. We bekijken het delegatieproces. We staan stil bij de kunst van feedback geven en ontvangen, hoe het best problemen oplossen en beslissingen nemen in een team en ervaringsgericht leren. In module 2 wordt er een intervisie voorzien met als doel een gezamenlijke diagnose te kunnen stellen en te kijken naar het persoonlijke aandeel en invloed tot de mogelijke oplossing.

Module 3 (28 - 29 augustus): Advanced skills workshop​
In module 3 gaan we met zen allen nog een stap verder, richting de advanced kills. We gaan nog dieper in op het geven en ontvangen van feedback, samen met een interpretatie van de 360° feedback. We maken een inventarisering van sterke punten en voor verbetering vatbare issues en surprises. We gaan ook in de diepte rond conflict en conflicthanteringsstijlen en stressmanagement in de vorm van rationele emotionele training. Ook deze module eindigt met een moment van intervisie door middel van individuele casuïstiek.

Terugkomdag 1 (2 oktober): Leider als Change Manager     ​
Deze dag staat integraal in het teken van praktisch gebruiken van de besproken tools via intervisie (via Balint-methode) en praktische toepassingen van kennis en vaardigheden tijdens momenten van "change", begeleiden van veranderingsprocessen, interne adviseurschap in dynamische organisaties...

Terugkomdag 2 (20 november): Vintage-leider en moderne WhatsApp-leader?      
De druk op de Leader of Tomorrow is groot en hij/zij moet ongeacht plaats, uur, instrument, altijd zo effectief mogelijk kunnen zijn. In de laatste module van deze Executive opleiding, besteden we voldoende aandacht aan de nieuwe generatie medewerkers en alle nieuwe omgangsvormen, werkwijzen en communicatie tools, die de organisatie binnenkomen. Hoe zal de WhatsApp leader of Tomorrow te werk gaan en hoe komt die tot de hoogst mogelijke effectiviteit in een (zeer) flexibele omgeving.

Deze opleiding wordt verzorgd door onze partner 'Mentorprise'.

#PragmaticAcademy        
#LeadershipOfTomorrow
#BackToTheFuture
#VintageLeadership